
Instrukcja BHP dla stanowiska Kasjera
Przeznaczenie dokumentu:
Instrukcja BHP dla stanowiska Kasjera, która powinna się znajdować w każdym sklepie zatrudniającym kasjerów.
Informacje techniczne:
Instrukcja zapisana jest jako dokument tekstowy, który można od razu wydrukować. Istnieje możliwość edycji instrukcji za pomocą aplikacji MS Office lub OpenOffice.
Inne:
Ustawa Kodeks Pracy Art. 237.
§ 1. Pracodawca jest obowiązany zaznajamiać pracowników z przepisami i zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy dotyczącymi wykonywanych przez nich prac.
§ 2. Pracodawca jest obowiązany wydawać szczegółowe instrukcje i wskazówki dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy na stanowiskach pracy.
§ 3. Pracownik jest obowiązany potwierdzić na piśmie zapoznanie się z przepisami oraz zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy.
Miejsce złożenia dokumentu:
Instrukcja BHP dla stanowiska Kasjera powinna być umieszczona w łatwo dostępnym dla pracownika miejscu, a każdy pracownik powinien być zapoznany z instrukcją urządzenia wykorzystywanego na stanowisku pracy. Dodatkowo po zapoznaniu się z instrukcją, każdy pracownik zobowiązany jest własnoręcznym podpisem potwierdzić fakt zapoznania się z nią.
Dokument przeznaczy dla:
firmy
Miejsce zastosowania:
Przedsiębiorstwo
Słowa kluczowe:
bhp kasjera,kasjer,sprzedawca,bhp sprzedawcy,instrukcja bhp sprzedawcy,bhp,instrukcja bhp,pip,państwowa inspekcja pracy,
Podstawa prawna dokumentu:
Kodeks pracy: art. 2374 |
Inne dokumeny z kategorii Instrukcje BHP
![]() |
Instrukcja AlarmowaGotowa do wydruku Instrukcja Alarmowa , która powinna znajdować się w każdej firmie - od 1 osobowych po duże korporacje. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi krajalnicy pieczywaGotowa do wydruku Instrukcja BHP dla Obsługi krajalnicy pieczywa , która powinna znajdować się w każdej w piekarniach czy sklepach (hipermarkety) gdzie oferuje się usługi związane z... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi trzonu kuchennego gazowegoGotowa instrukcja BHP dla Obsługi trzonu kuchennego gazowego , która powinna się znajdować w każdej firmie gastronomicznej, która posiada na swoim wyposażeniu kuchnie gazowe. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja Przeciwpożarowa dla stacji paliw płynnychGotowa Instrukcja Przeciwpożarowa dla stacji paliw płynnych powinna znajdować się na każdej stacji, która posiada w swojej ofercie dystrybucję benzyny czy też oleju napędowego. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP przy produkcji pieczywa cukierniczegoGotowa Instrukcja BHP przy produkcji pieczywa cukierniczego , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie cukierniczym gdzie produkowane jest pieczywo cukiernicze ... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi mechanicznych nożyc do blachyGotowa Instrukcja BHP dla Obsługi mechanicznych nożyc do blachy , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy wykorzystywane są nożyce do blachy -... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi nożyc mechanicznychGotowa instrukcja BHP dla Obsługi nożyc mechanicznych , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie budowlanym gdzie do pracy używane są nożyce mechaniczne do... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi wózka widłowegoGotowa Instrukcja BHP dla Obsługi wózka widłowego , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie budowlanym gdzie do pracy wykorzystywana jest wózek widłowy np.... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla warsztatów stolarskichGotowa instrukcja BHP dla warsztatów stolarskich , która powinna się znajdować w każdym warsztacie stolarskim . |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Regulamin organizacji wycieczek szkolnychW każdej szkole organizowane są wycieczki szkolne . By wszystko odbyło się zgodnie z przepisami - każda ze szkół powinna posiadać własny Regulamin organizacji wycieczek... |
Zobacz | Pobierz |