
Instrukcja BHP dla obsługi kuchenki mikrofalowej
Przeznaczenie dokumentu:
Instrukcja BHP dla obsługi kuchenki mikrofalowej powinna znajdować się w każdej firmie oraz punkcie gastronomicznym gdzie udostępniona jest kuchenka mikrofalowa.
Informacje techniczne:
Instrukcja zapisana jest w postaci pliku tekstowego, który można od razu wydrukować i przekazać do zatwierdzenia, jak również można dokonać jej edycji za pomocą aplikacji MS Office lub OpenOffice.
Inne:
Ustawa Kodeks Pracy Art. 237.
§ 1. Pracodawca jest obowiązany zaznajamiać pracowników z przepisami i zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy dotyczącymi wykonywanych przez nich prac.
§ 2. Pracodawca jest obowiązany wydawać szczegółowe instrukcje i wskazówki dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy na stanowiskach pracy.
§ 3. Pracownik jest obowiązany potwierdzić na piśmie zapoznanie się z przepisami oraz zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy.
Miejsce złożenia dokumentu:
Instrukcja BHP dla obsługi kuchenki mikrofalowej powinna być umieszczona w łatwo dostępnym dla pracownika miejscu, a każdy pracownik powinien być zapoznany z instrukcją urządzenia wykorzystywanego na stanowisku pracy. Dodatkowo po zapoznaniu się z instrukcją, każdy pracownik zobowiązany jest własnoręcznym podpisem potwierdzić fakt zapoznania się z nią.
Dokument przeznaczy dla:
firmy
Miejsce zastosowania:
Przedsiębiorstwo
Słowa kluczowe:
bhp w kuchni,bezpieczna praca w kuchni,mikrofalówka,instrukcja bhp mikrofalówki,ppoż,bhp,instrukcja bhp,kuchenka mikrofalowa
Podstawa prawna dokumentu:
Kodeks pracy: art. 2374 |
Inne dokumeny z kategorii Instrukcje BHP
![]() |
Instrukcja BHP przy spawaniu elektrycznymGotowa instrukcja BHP przy spawaniu elektrycznym , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie wykonywane jest spawanie elektryczne . |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla obsługi krajarki płaskiejInstrukcja BHP dla obsługi krajarki płaskiej , która powinna się znajdować w firmach wykorzystujących krajarki płaskie w pracy. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi trzonu kuchennego gazowegoGotowa instrukcja BHP dla Obsługi trzonu kuchennego gazowego , która powinna się znajdować w każdej firmie gastronomicznej, która posiada na swoim wyposażeniu kuchnie gazowe. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla obsługi Gaśnicy PianowejInstrukcja BHP dla obsługi Gaśnicy Pianowej powinna znajdować się w każdej firmie gdzie do bezpieczeństwa wykorzystywana jest właśnie Gaśnica Pianowa. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla obsługi frytkownicyInstrukcja BHP dla obsługi frytkownicy , która powinna się znajdować w firmach gastronomicznych posiadających frytkownice. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Robót malarskichGotowa instrukcja BHP dla Robót malarskich , która powinna znajdować się w każdej firmie świadczącej usługi wykończeniowe budynków. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi zbieraczkiGotowa Instrukcja BHP dla Obsługi zbieraczki , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie poligraficznym gdzie do pracy wykorzystywana jest zbieraczka do... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi drabinyGotowa Instrukcja BHP dla Obsługi drabiny , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy wykorzystywana jest drabina . |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi wyważarki kół samochodowychGotowa instrukcja BHP dla Obsługi wyważarki kół samochodowych , którą można od razu \"wdrożyć\" w życie. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi kutra do mięsaGotowa instrukcja BHP dla Obsługi kutra do mięsa , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy używana jest kuter do mięsa - w przemyśle mięsnym. |
Zobacz | Pobierz |